Ursaasvanygyapot.hu - Ursa termékek webáruháza
Ursaasvanygyapot.hu - Ursa termékek webáruháza
 • Kosár tartalma
  A kosár üres.

  Gyakran ismételt kérdések

  Mi az ásványgyapot?

  A hazánkban általánosságban fellelhető ásványgyapot szigetelőanyagok lehetnek üveggyapotok vagy kőzetgyapotok is – a felhasznált alapanyagtól és a gyártási technológiától függően.

  A magas minőségű üveggyapot szigetelő táblák vagy tekercsek sokoldalú felhasználásra alkalmasak, a pincétől a padlásig, akár új, akár meglévő épületek esetében. Nem éghetőek, nem öregszenek, nem rothadnak.

  Mi jelent a lambda, azaz a hővezetési tényező?

  A lambda hőszigetelési parameter. Minden esetben érvényes, hogy az alacsony hővezetési tényezővel (lambdával) rendelkező szigetelőanyagok a job minőségüek, így azok tudják a legkedvezőbb hatást kifejteni az épület energiafelhasználásának minimalizálása érdekében.

  Tekercses vagy táblás hőszigetelő terméket válasszunk?

  Ásványgyapot és üveggyapot termékek egyaránt léteznek táblás és tekercses kiszerelésben is. A szállítási körülményektől és a beépítés helyétől, alkalmazási területétől (praktikusság) függően érdemes kiszerelést választani.

  Egy dolgot azonban megerősítünk: a feltételezésekkel ellentétben a tekercsbe komprimált termékek pontosan ugyanolyan szépen kirúgják magukat a kicsomagolást követően, mint a táblások.

  Az ásványgyapot és üveggyapot termékek tűzveszélyesek?

  Nem tűzveszélyesek. Minden csupasz (felületi kasírozás nélküli) ásványgyapot termék az A1 tűzveszélyességi osztályba tartozik, amely azt jelöli, hogy az anyag nem éghető. Tűz hatására nem csepeg, nem fejleszt füstöt.

  Környezetbarátok az üveggyapot termékek?

  Maximálisan környezetbarátok és fenntarthatóak is. Fenntartható környezetbarát ásványgyapot termékeink élettartamuk alatt 243-szor több energiát takarítanak meg és 121-szer több CO2 kibocsátás csökkentéséhez járulnak hozzá, mint amennyi a termék gyártása során felhasználásra kerül.

  A gyártáshoz szükséges alapanyag minimum 50% újrahasznosított üveghulladékot tartalmaz, és ez az arány is folyamatos fejlesztés (részarány növekedés) alatt van!

  Jelentenek-e veszélyt az egészségre az ásvány- és üveggyapot termékek?

  Nem! Egészségre ártalmatlanok – rendelkeznek az ezt igazoló RAL és EUCEB minősítésekkel is. Veszélytelenek a környezetre is, mert nem tartalmaznak hajtógázokat, ráadásul 100%-ban újrafelhasználhatók.

  Miért speciálisak az XPS (extrudált polisztirol) termékek?

  Azért mert olyan alkalmazási területeken nyújtanak kiváló hőszigetelési teljesítményt, ahol nedves (talavizes) környezetben, ráadásul kivételes nyomószilárdsággal kell helytállni. Rothadásmentesek, tartósan vízállóak, fagyállóak, könnyen beépíthetőek.